Telefon

+420 777 651 163

E-mail

salon@salonahau.cz

Otevírací doba

Po - Ne: 7:00 - 19:00 hod.

V rámci jarní očisty si natrhejete kopřivu a udělějte si z ní čaj (listy kopřivy zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a necháme luhovat 20 minut).Kopřiva čistí krev. Je to „ženská“ bylina, ženy v důsledku menstruačního cyklu mají méně červených krvinek a kopřiva je hezky doplní. Ale doporučuji ji samozřejmě i mužům. Pijte tento čaj co nejdéle, hlavně dokud jsou kopřivy mladé.

Recept – kopřivový špenát

Na oleji necháme v kastrolu zesklovatět cubulku, na ni přidáme na kousky nasřihanou nebo nakrájenou kopřivu (krájíme nebo střiháme v rukavicích, ikdyž mráz kopřivu nespálí). Kousky kopřivy dáme na cibulku a za stálého míchání restujeme pět až deset minut. Podlijeme přiměřeným množstvím horké vody z konvice a dusíme. Přidáme česnek, hodně česneku (je antibakteriální), pepř ,sůl, koriandr a špetku muškátového ořechu. Když kopřiva změkne a voda se vyvaří, rozklepneme do hrnce vejce (počet podle vlastní chuti), ta nám kopřivu zahustí. Podáváme s opečenými česnekovými bramborami, buďto na oleji nebo pečícím papíře a s volským okem, temphetem nebo uzeným tofu nebo s jakoukoliv rybou, kterou máme rádi.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *