Pro přípravu pesta natrháme právě rostoucí bršlici, roste všude možně, medvědí česnek, který obsahuje velké množství antioxidantů, čerstvou bazlku, pokud máme, olivový olej a ořechy, ideálně kešu (posilují cchi Ledvin, velmi často se setkávám s oslabeným Jangem i Jinem Ledvin.Oříšky kešu můžeme nahradit vlašskými ořechy, mají tver lidského mozku a tudíž jej ošetřují nebo mandlemi (bohatý zdroj všeho dobrého). Dochutíme pepřem a solí podle vlastního gusta. Všechno rozmixujeme v mixéru a mažeme na chleba nebo přidáváme do těstovin nebo kamkoliv chceme. Kdo má rád olivy,může rozmixovat i zelené nebo černé olivy.
Recept: losos s těstovinami a pestem – řezy lososa opereme a osušíme, položíme na pečící papír, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a pečeme 40 minut při cca 230 stupních. Mezitím si uvaříme těstoviny podle vlastní chuti. Po dopečení ryby ji rozdělíme na malé kousky, proto musí být dobře propečená promícháme s těstovinami a pestem.